Viking Direct

Viking Direct, wereldwijd marktleider in postorderverzending van kantoorartikelen, heeft zich in 1995 ook in Nederland gevestigd om klanten het hoogste niveau van service, bevoorrading en assortiment aan te kunnen bieden.

Als divisie binnen het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Office Depot, is Viking Direct een wereldwijd toonaangevend merk met aandacht voor iedere klant. Een unieke combinatie waarmee de huidige positie en waardering tot stand is kunnen komen.

Office Depot heeft een wereldwijde omzet van meer dan 12 miljard dollar per jaar en is 's-werelds leidende leverancier van kantoor-artikelen. Het bedrijf is genoteerd aan de Wall Street beurs in New York (NYSE).

Marktgericht kent het bedrijf drie onderdelen:

  1. Mega Stores. Deze grote winkels bevinden zich in veel landen rondom grote steden of bedrijvencentra.
  2. Business Service Division. Dit is de verkoop aan de grotere bedrijven welke vaak op contractbasis gebeurt.
  3. Postorder. Dit wordt gedaan onder de naam Viking Direct en richt zich voornamelijk op het MKB, kleine zelfstandigen alsmede verenigingen en stichtingen.

Office Depot bevindt zich in vele landen verspreid over de hele wereld. Het bedrijf is in Europa aanwezig in Nederland, BelgiŽ, Luxemburg, Engeland, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, ItaliŽ, Frankrijk, Portugal en Spanje.

Service

De toewijding en efficiŽncy garandeert eenvoudig bestellen - zowel via de web site als gratis per telefoon of fax. Viking zorgt voor een snelle afhandeling en korte levertijden: Bestellingen worden binnen 24 uur geleverd terwijl in enkele delen van het land zelfs nog dezelfde dag nog bezorgd wordt.

De vriendelijke, bekwame en behulpzame medewerkers in het call center staan altijd klaar om u met al uw vragen van dienst te zijn. Deze fanatieke service draagt er zeker aan bij dat klanten graag terug komen.

Internet en E-Commerce

De website van Viking Direct is een voorbeeld van de werkelijke kracht van E-Commerce in perfecte vorm uitgevoerd. Waar andere bedrijven nog praten over een volledige integratie met de overige bedrijfsprocessen is dit voor de online shop van Viking Direct al lang de normaalste zaak.

Mede dankzij hun geautomatiseerd magazijn en de soepele distributie kan Viking ook via Internet de service aan al hun klanten waarmaken. Het Office Depot concern (incl. Viking) behoort met een internet omzet van 2,6 miljard dollar niet voor niets (samen met Amazon en Dell) tot de top 3 van de wereld.

 
Klik hier om naar de Nederlandse Viking website te gaan.
 
 

 


Copyright 2001-2005 by Golden Gate Productions, Venlo, the Netherlands.
All rights reserved.